Kaart, kompas & gps trekking Schotland

6-daagse cursus outdoornavigatie Schotland, 24 t/m 30 september 2022

Een beginnerscursus kaart en kompas kun je overal volgen. Maar met een dagje op de hei wandelen ben je nog lang geen expert. Wil je echt alles leren over kaart, kompas en gps gebruik? Niet uit een boekje, maar een week lang oefenen tijdens een pittige trektocht door een van de ruigste gebieden van Schotland?

Wilderness-Effect organiseert een 6-daagse cursussen outdoornavigatie in de bergen rondom de Ben Nevis, Schotland’s hoogste berg.

Onder professionele begeleiding van gecertificeerd wildernisgids en navigatie-expert Frank van Zwol, leer je om je eigen weg te vinden met en zonder kaart, kompas en gps. De meerdaagse trektocht voert grotendeels door ongebaand terrein en vraagt een uitstekende conditie van de deelnemers. Dagelijks wordt geoefend met verschillende coördinaatstelsels, het maken van een routeplan, navigeren met en zonder kompas, navigeren op hoogtelijnen, kompasdoorsteken maken en het gebruik van gps. Veelal lopen we als groep, maar opdrachten worden steeds individueel uitgewerkt en een aantal stukken loop je solitair. De route loopt vrijwel geheel buiten de gebaande paden en onderweg wordt wild gekampeerd.

Periode: Zaterdag 24 t/m vrijdag 30 september 2022

Accommodatie: 7 nachten kamperen, waarvan 2 op camping

Aantal personen: minimaal 4, maximaal 8

Niveau en conditie: Voor deze cursus is een uitstekende fysieke conditie vereist (8 kilometer kunnen hardlopen of 25 kilometer kunnen wandelen) en enige ervaring met het maken van (kampeer)trektochten. Dagelijks zijn we vaak 8 uur onderweg met een rugzak van circa 20 kilo en overwinnen we hoogteverschillen tot 1000 meter per dag. De route voert vrijwel geheel buiten de gebaande paden en er moeten soms rivieren worden doorgestoken!

Reissom: € 695,00

Inclusief:  Transfer ter plaatse, instructieboek, kaartmateriaal en instructie onderweg.

Exclusief: Heen- en terugreis naar Fort William,  persoonlijke kampeeruitrusting, kompas, gps, hoogtemeter, 2 campingovernachtingen, overige onkosten en consumpties, reis- en ongevallenverzekering. Exclusief voedselpakket voor onderweg.

(gebruik tent van organisatie meerprijs € 50,00; gebruik brander, brandstof en kookgerei van organisatie meerprijs € 25)

Programma:

Zaterdagavond verzamelen in Fort William, doornemen programma en eventueel uitdelen uitrusting en eten.

Zondag transfer naar Spean Bridge en start trektocht. Oefenen met routeplan, snelheid in terrein, kaart, schaal, legenda, coördinaatstelsels, navigeren met en zonder kompas.

Maandag, tocht over hoge berggraat. Oefenen navigeren op hoogtelijnen, hoogtemeter en kompas, werken met hellingshoek. Instellingen gps en gebruik waypoints.

Dinsdag, het maken van slimme routekeuzes door het terrein, naar lastige controlepunten in de stijl van de Mountain Marathon’s

Woensdag, kompasdoorsteek en lopen op kleinschalige kaarten.

Donderdag, graattocht gebruik gps en verschillende coördinaatstelsels.

Vrijdag, gebied uit lopen naar Fort William, materiaal inleveren en afsluitend diner.

Informatie en aanmelding: Voor nadere informatie of vragen kun je contact opnemen met Frank van Zwol: fvz@wilderness-effect.nl, of telefonisch 0251-316306.

Aanmelden kun je met onderstaand formulier.

  Ik meld me aan als deelnemer voor de cursus Kaart, kompas en gps trekking Schotland van 24 t/m 30 september 2022.

  Ik ben fysiek en mentaal gezond en heb geen medische bijzonderheden, klachten of allergieën. Eventuele opmerkingen:

  Ik gebruik graag van de organisatie:
  Een lichtgewicht tent (meerprijs € 50,00)Een Brander/kookgerei incl. brandstof (meerprijs € 25,00)

  Ik heb alles goed ingevuld en ben akkoord met de Algemene Voorwaarden

  Lees hier de Algemene Voorwaarden