Bestel hem nu vast!

Voor € 13,50 (incl. verpakking en verzendkosten) krijg je Het Thule-incident in november thuisbezorgd. Bestel nu vast een gesigneerd exemplaar door je naam, adres, postcode en woonplaats te mailen naar fvz@wilderness-effect.nl. Zodra het boek leverbaar is ontvang je een betalingsverzoek, na ontvangst van je betaling wordt het direct verzonden.Login

Het Thule-incident FotoNu in de winkel!

Een realistische faction- en huiveringwekkende eco-thriller inéén!

Feit: In 1968 crasht een Amerikaanse B-52 bommenwerper met kernwapens aan boord nabij de luchtmachtbasis Thule op Groenland. Het vliegtuig wordt uit elkaar gescheurd en de nucleaire lading veroorzaakt een enorme milieuramp. Een van de vier waterstofbommen is nog altijd spoorloos en omgeven met militair geheim en bron van speculaties.

Feit: In 2006 lanceert Al Gore zijn verontrustende boodschap over klimaatsverandering, smeltend poolijs en enorme zeespiegelstijging. Een rampscenario dreigt zich de komende decennia te voltrekken. Onbedoeld brengt hij hiermee een stroom mondiaal klimaattoerisme op gang.

Fictie: Journaliste Heike Ditrich en milieuactivist Nico Holman melden zich aan bij een internationale expeditie over de Groenlandse ijskap. De expeditie onder leiding van de Deense gids Lars Olsen nadert het verlaten radarstation DYE-2. Met behulp van Heike wordt duidelijk dat de gebeurtenissen uit 1968 geen voltooid verleden tijd zijn. De radioactieve straling vreet aan ooggetuigen van de crash en de verdwenen kernbom houdt de wereld tot vandaag in een wurggreep. Het door Al Gore voorspelde scenario zal zich niet in decennia voltrekken, maar in enkele dagen...


Wildernisgids en auteur Frank van Zwol stak in 2007 op ski’s de Groenlandse ijskap over. Zijn expeditie-ervaring en de vliegtuigramp in 1968 verwerkte hij in Het Thule-incident.
De verwevenheid van de fictieve personages met de waargebeurde achtergrond waartegen hun acties zich afspelen resulteerde in een huiveringwekkende faction- en realistische eco-thriller, midden in de actualiteit van klimaatsverandering en terrorisme.

-Paperback, 15,5 x 23,5 cm
-Omvang: 320 pag.
-ISBN 978 90 6112 609 6
-NUR 332
-Prijs: € 9,95

Voor € 13,50 (incl. verpakking/verzendkosten) krijg je Het Thule-incident in november thuisbezorgd. Bestel nu vast een exemplaar door je naam, adres, postcode en woonplaats te mailen naar fvz@wilderness-effect.nl. Zodra het boek leverbaar is ontvang je een betalingsverzoek, na ontvangst van je betaling wordt het direct verzonden.

Wie de auteur aan het werk wil zien tijdens de research voor deze thriller kan een videoverslag bekijken op Cyber Adventure Magazine.

© 2009 Tekst: Frank van ZwolFotografie: Jolanda LinschootenDisclaimer

© 2009 Tekst: Frank van Zwol Fotografie: Jolanda Linschooten Disclaimer