Artikelen en video's

FotoMet de Ally op de Kaitum river in Baltic Air inflight Magazine

Een van de mooiste wildernis trips in Noord Europa breed uitgemeten in Baltic Outlook, het inflight magazine van Baltic Air.

Kaitum_AirBaltic_2012.pdf

 

FotoArtikelen in Op Pad en Outdoor Magazine

Over de Ally verschenen diverse artikelen in Op Pad en Outdoor Magazine. Hier enkele openingsspreads, binnenkort zijn de artikelen als .pdf te downloaden. 

Foto
Met de Ally over de onherbergzame Hardangervidda in Noorwegen. Verscheen in Op Pad 2003.
Foto
Kanoën op de Semois en terug wandelen naar Bouillon. Verscheen in Op Pad 2009.
Foto
10 tips voor betere kanofoto's. Verscheen in Kanotities 2012 nr. 1

Kano-bushcrafttrip in Rogen - Zweden

Impressie van onze kano-bushcrafttocht in het Zweedse Rogen Natuurreservaat. Peddelen, bessen zoeken, vuur maken met de vuurboog en brood, pizza en pannenkoeken bakken. Wel de eerste sneeuw op de tent, maar dat mag in september. In ruil daarvoor krijg je minder muggen en weinig andere peddelaars. Wel handig zo'n lichte vouwkano en dat custom-build draagjuk (yoke) in dit gebeid waar je regelmatig moet overdragen. 

Met de Ally vouwkano door Lapland

Een schitterende tocht in de herfst dwars door Zweeds Lapland, mischien wel een van de mooiste wildernis-kanotrips die ik gemaakt heb. Videoclip met een knipoog naar bekende westerns. Van deze tocht verscheen ook bovenstaand artikel in Outdoor Magazine. 

Met de Ally vouwkano en te voet dwars door de Yukon Territories

In 2010 trokken we in het voetspoor van de goudzoekers uit 1898 over de Chilkoot Pass en voeren de Yukon river af naar Dawson City naar de goudvelden langs de Klondike River. Letterlijk een gouden tocht, hoewel we er niet rijk van geworden zijn. Het goud zat hem vooral in de beleving en de herfstkleuren en niet in het edelmetaal. 

Met de Ally naar de Noordpool

Twee Noorse avonturiers, Cecili Skog en Rune Gjeldnes gaat met de Ally vouwkano op weg naar de Noordpool. Jammer dat de expeditie niet gelukt is, maar het is natuurlijk wel een gaaf plan om dat met de Ally kano te doen. Moet ik nog maar eens over na denken! 

Eskimoteren met de Ally 16,5 DR

Nee, ik ben dit niet zelf, maar het is zo leuk om te zien dat je ook met een vouwkano een eskimorol kunt maken dat ik deze korte video wel op de ALLY pages moest opnemen. Een boot is zo zeewaardig als de bemanning! 

Omslaan en weer in de kano komen

En als het niet lukt om te eskimoteren dan heb je een Ally zo weer omgedraaid en klim je weer in de kano. Dat is niet altijd zo eenvoudig als het er op deze video uit ziet en vraagt de nodige oefening. Altijd goed om dit te oefenen onder rustige omstandigheden voor het geval je het ooit echt nodig hebt! 

Razendsnel een Ally monteren

Leuke video van Marc Smeehuizen die laat zien hoe je razendsnel een Ally in elkaar zet en er een tochtje mee vaart. Het filmpje is 10x versnelt. 

Login

© 2009 Tekst: Frank van ZwolFotografie: Jolanda LinschootenDisclaimer

© 2009 Tekst: Frank van Zwol Fotografie: Jolanda Linschooten Disclaimer